Praktijk

Bij Advocatenkantoor Berghs zijn wij gespecialiseerd in het arbeidsrecht in de meest brede zin van het woord.

Dat betekent dat we u bij kunnen staan bij het opstellen of controleren van een arbeidsovereenkomst of personeelsreglement. Maar we kunnen u ook van dienst zijn wanneer er in een later stadium hulp nodig blijkt. Wanneer er bijvoorbeeld gereorganiseerd wordt en een collectief ontslag dreigt, dan kunt u bij Advocatenkantoor Berghs terecht. Maar ook als bedrijven gaan fuseren en het personeel formeel een andere werkgever krijgt (een zogeheten ‘overgang van onderneming’) is goed advies belangrijk en helpen wij u graag.

Mocht er een conflict bestaan tussen werkgever of werknemer of is er zelfs sprake van een ontslag op staande voet, dan is het belangrijk om geen overhaaste beslissingen te nemen. Een overleg met een specialist haalt de emotie eruit en voorkomt vergissingen in dit juridische mijnenveld.
Hetzelfde geldt in situaties met langdurig zieke werknemers. Ook dan is het van belang een kwestie van alle kanten te bekijken en iedere stap weloverwogen te nemen. Wij nemen u graag bij de hand.

Tot slot helpen wij u bij de controle van uw vaststellingsovereenkomst. Zodat u weet waar u voor tekent.

Voor meer informatie over ontslag, de gevolgen van reorganisaties, recht op een werkloosheidsuitkering en andere kwesties rondom beëindiging van de arbeidsovereenkomst, klik hier!