Uw transitievergoeding: het belang van een zorgvuldige berekening!

Op internet zijn er tientallen websites waarop je snel de hoogte kan berekenen van je transitievergoeding. Maar let op: die berekeningen zijn lang niet altijd juist en dat kan voor vervelende verrassingen zorgen. Die berekeningen kunnen vaak ook niet juist zijn omdat er onvoldoende informatie wordt opgevraagd om een goede berekening te kunnen maken.

Laat u daar dus niet door misleiden en realiseert u zich dat voor een goede berekening informatie nodig is over uw huidige leeftijd en uw leeftijd ten tijde van het eindigen van het dienstverband, over welke CAO evt. van toepassing is en of er sprake is van een faillissement of surseance van betaling.

Ook is van belang of er al eerder kosten zijn gemaakt door uw werkgever die in mindering mogen worden gebracht op de transitievergoeding, bijvoorbeeld een vergoeding van een outplacement traject of een cursus die er op gericht was u om te scholen naar een andere functie. En mocht u al eerder een transitievergoeding hebben ontvangen, bij een ander dienstverband, dan kan dat ook invloed hebben.

Daarnaast is niet alleen de hoogte van het huidige salaris van belang, maar ook die van de zogeheten ‘emolumenten’ (secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een ploegentoeslag, overwerkvergoeding, bonusregeling, etc). En deze lijst is niet uitputtend, dus elke tool waarmee u door het beantwoorden van 4 tot 5 vragen de hoogte van ‘uw’ transitievergoeding kunt berekenen, kan daarmee al bijna niet betrouwbaar zijn.

De rechter maakt dan ook gebruik van een uitgebreid rekenprogramma waarin alle hiervoor genoemde punten aan de orde komen, samen met nog vele anderen. En om er zeker van te zijn dat onze cliënten op dit vlak niet voor verrassingen komen te staan maken wij gebruik van precies dezelfde software voor het berekenen van de transitievergoeding. De uitkomst van onze berekening is daarmee altijd actueel en gebaseerd op de nu geldende wetgeving.

En als dat relevant is, wordt de berekening voorzien van complete tabellen en een berekening die meer of minder gunstig is als de arbeidsovereenkomst op een ander tijdstip zou eindigen. Dan weet u precies waar u aan toe bent!

Wilt u weten of de transitievergoeding die u aangeboden heeft (gekregen) de juiste is, neem contact met ons op voor een check!